Најновије

СПРЕМА СЕ ПАКЛЕНО ПРОЛЕЋЕ НА КОСОВУ: Харадинај и Тачи немају више куд, готови су?!

Лидер опозиционог покрета Самоопредељење, Аљбин Курти, најавио је да ће од данас широм "косовске територије" почети антивладини протести. Протести за циљ имају изгласавање неповерења актуелној влади Рамуша Харадинаја, за шта се верује да ће добити подршку целе опозиције, пише приштински Зери.

Хашим Тачи и Рамуш Харадинај (Фото: Правда)

Наводи се да је Курти већ одржао неколико скупова са грађанима на којима је такође добио подршку и верује у масовност протеста, који ће бити одржани под називом "Лов на лопове".
Према његовим речима, протести ће бити усмерени против корупције и злоупотреба које су распрострањене у актуелној власти.

- Корупција, незапосленост и миграције расту, док инвестиције, продуктивност и образовање опадају, а стрпљење понестаје - рекао је Курти.

Приштинска Коха такође најављује "вруће пролеће" за владајућу коалицију с обзиром на то да Курти најављује и, како наводе, "збацивање са трона" привременог председника приштинских институција Хашима Тачија.

Лист указује да власт нема већину у парламенту дуже од годину дана, а да с друге стране опозиција нема потребну већину за изгласавање неповерења. Коха пише да је то због посланика Српске листе који су прешли у опозицију, али немају сарадњу са колегама из других опозиционих политичких партија.

У тим околностима владина политика у парламенту може да прође само уз подршку опозиционе Социјалдемократске партије, коју чини 12 посланика који су се отцепили од Самоопредељења.

Вучић гради радни логор у Прељини. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Аљбин Курти говори о ситуацији у региону, односима Србије и “Косова”.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА