Најновије

Тверска ракетна дивизија са 20 система „Топољ-М“ ушла у шуму и активирала систем „Валдај“

У оквиру великих војних вежби Бологовске ударне групе Ракетне војске стратегијске намене (РВСН), која је распоређена у Тверској области, ракеташи су тестирали систем који немењен за борбу против непријатељских извиђачких и ударних беспилотних летелица. Ради се о беспилотном противелектронском систему „Валдај“.

Топољ М (Фото: РИА)

Радио-електронски комплекс за пресретање и ометање непријатељских беспилотних летелица се налази на специјалном дрону који лети-преноси интернет портал РГ. Оператор који управља дроном-ометачем има задатак да опструише канал везе између непријатељских беспилотних летелица и њихових оператера, као и да изведе преузимање тј. „хаковање“ управљачких функција помоћу којих оне лете.

„За ову прилику смо ангажовали неколико различитих беспилотних летелица који су имитирале напад. Комплекс „Валдај“ је омогућио брзо откривање, класификацију, праћење и ометање управљања и примопредаје података, код летелица различите класе и система управљања. Просто говорећи, комплекс је способан да открије и неутралише сваки дрон“- рекао је за интернет портал тв-канал „Звезда“ заменик председника војно-научног комитета РВСН Денис Сахнов.

Систем може да делује у свако доба дана и ноћи. Он може самостално да неутралише откривену претњу, а у зависности од сложености саме ситауције може да алармира и дежурне системе ПВО, са којима је у сталној вези. У РВСН разматрају ширу употребу овог комплекса за операције патролирања и праћења у зонама где се налазе мобилни системи наоружани интерконтиненталним балистичким ракетама.

Поред руске војске у Венецуелу ушли и кинески специјалци. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лансирање Топољ М

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА