Најновије

Протести у више градова Србије и ове суботе (ФОТО)

Грађански протести „1 од 5 милиона“ који се од 30. новембра одржавају једном недељно у више од 50 градова Србије, настављају се и вечерас (субота) у више градова и општина широм Србије. Протести се вечерас одржавају у Крагујевцу, Србобрану, Власотинцу, Смедеревској Паланци…

Један од грађанских протеста одржаних у Крагујевцу (Фото: Јутјуб)

У Крагујевцу говоре др Саша Јовановић и др Владимир Ђорђевић. Крагујевчанима ће у суботу према најави организатора протеста, на Ђачком тргу, треба да се обрате њихови суграђани, доцент на Факултету машинских наука др Саша Јовановић, те хирург др Владимир Ђорђевић.

Окупљање побуњених грађана заказано је, уобичајено већ, код некадашње робне куће “Београд”, одакле ће , у колони улицама у ширем центру града, а уз музику и поруке са разгласа, одшетати до Ђачког трга, испред Прве крагујевачке гимназије, где ће, опет уобичајено, по 14 пут да буде организован митинг,на којем ће Крагујевчани да демонстрирају незадовољство тренутном ситуацијом у земљи и граду, те да, како се најављује изнова затраже оставке председника Србије Александра Вучића и градоначелника Крагујевца Радомира Николића, чија се смена овде све гласније тражи, због неиспуњавања још пре месец дана постављених му захтева, али и због све израженије маргинализације и изолације Крагујевца на државном нивоу.

Као што су 18. марта, испред зграде градске управе јавно поручили, организатори протеста против режима Александра Вучића не одустају од захтева да градоначелник Крагујевца Радомир Николић поднесе оставку на ту функцију, због тога што је од три постављена захтева, испунио тек један, и то делимично. У Баточини говоре Вељко Мијаиловић и Новица Антић.

Лазански открива како је дошло до НАТО бомбардовања СРЈ. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Протести “1 од 5 милиона” одржавају се већ дуже време у Београду, али и широм Србије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА