Најновије

УМЕСТО ШЕТЊЕ ДО ПИНКА, СРУШЕНА ОГРАДА КОД ПАЛАТЕ АЛБАНИЈА! Лидери опозиције однели ограду са Трга пред Градску скупштину (ВИДЕО)

Грађанима  се испред Владе Србије обратио глумац и функционер Демократске странке Бранислав Лечић. Он је рекао да се ипак неће шетати до зграде телевизије Пинк, како је раније најављено, због провокација које припрема власник те телевизије Жељко Митровић. Он је поручио грађанима да треба да крену до Трга Републике и „ослободе га од актуелне власти“.

Протест у Београду (Фото: Јутјуб)

Према његовим речима мета незадовољних грађана није телевизија Пинк, чији је власник Жељко Митровић најавио да ће демонстранте „полити цистерном гована“, и да разумни и мирни грађани неће „насести“ на провокације.

– Он је спремио озвучење, у згради приватне телевизије се налази полиција у цивилу, коју сви ми грађани плаћамо и мораће да одговара и објасни како и по чијем налогу полиција ради за њега – поручио је Лечић.

Гласно ћу се насмејати Жељку Митровићу и Пинку, јер је насео и спремио плаћенике да изазову сукобе, изјавио је Лечић. Како је рекао опозиција никада није стварно планирала одлазак до зграде ТВ Пинк. Нисмо наивни. Победићемо идејом и достојанством. Нећемо дозволити да ико страда, рекао је Лечић.

Он је поручио Митровићу да чека 6. октобар и најавио да ће тада бити „забрањена његова фреквенција“. Према речима Лечића, демонстранти неће рушити Пинк, али да ће прославити губљење фреквенције. На почетку протеста интонирана је химна Србије, а потом је минутом ћутања одата пошта жртвама бомбардовања 6. априла 1941.

Лечић је рекао да учесници протеста неће одустати и да ће мотивисати све друге грађане за промене у Србији. Потребан нам је нови договор у сваком сегменту живота. Не треба нам никакво насиље, предочио је Лечић и позвао младе да се изборе за слободу у Србији и не одлазе у иностранство. На ово окупљање стигли су и студенти након велике студентске шетње која је под слоганом „Студенти не ћуте“ кренула у 16 часова од Студентског града на Новом Београду.

Лечић је поздравио студенте и нагласио да је младост та која шета и која треба да носи промене у друштву а да су сви окупљени цивилизовани грађани који треба да се упуте ка Тргу републике као симболу слободе и уређене државе.

Ђилас: Пред Пинком када стигне слобода и када изгуби националну фреквенцију

– Један од лидера Савеза за Србију Драган Ђилас изјавио је да учесници протеста „Један од пет милиона“ у Београду неће ићи вечерас до зграде телевизије Пинк као што је било планирано, јер како је рекао не желе да дају прилику власти да „убаци своје људе“ међу демонстранте и тако изазове инциденте.

Учесници протеста су се упутили ка платоу код Трга Републике. Како јавља наш репортер са лице места када је колона стигла до Коларчеве улице где су постављене барикаде због извођења радова на реконструкцији Трга републике, лидери опозиције прешли су на чело колоне.

Како је објашњено они су склонили заштитне ограде и барикаде како би „ослободили“ Трг, и позвали грађане да склоне све ограде које виде.

Драган Ђилас, Бошко Обрадовић, Марко Бастаћ, Борко Стефановић, Никола Јовановић, Зоран Лутовац, Жељко Веселиновић, Мариника Тепић и чланови Савеза за Србију, уз помоћ организатора протеста, носили су металне и пластичне барикаде.

Колона се упутила ка Скупштини града Београда, како би оградили ову зграду, „оградили Весића“, како су навели организатори, а ослободили престоницу.

Лидери СзС испред ТВ Пинка. Погледајте ОВДЕ којим поводом су били тамо.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ситуација данас поподне испред телевизије Пинк

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА