Најновије

РАСТУ ТЕНЗИЈЕ У ЦРНОМ МОРУ: Влаховић: "Застрашују Русију?! У случају сукоба, бродови НАТО-а би завршили на дну!"(ВИДЕО)

После украјинске кризе, НАТО жели да држи тензију у региону Црног мора. У Вашингтону се обележава седам деценија те организације, а министри Алијансе усвајају пакет мера у Црном мору, који укључује далеко већи интензитет обавештајних активности и присуство војних бродова Алијансе.

Руске вежбе у Црном мору (Фото: Јутјуб)

- У питању је "празнична реторика", Црно море је затворени акваторијум у који Запад не може да доводи своје подморнице јер би бродови НАТО-а у случају сукоба били брзо потопљени - каже Бранко Влаховић, дугогодишњи дописник Вечерњих новости из Москве.

- Шетња тих бродова по Црном мору је више због пропаганде него што је то застрашивање Русије. Руска претња је и ове године део пропаганде САД како би натерала чланице НАТО да издвајају више за њен опстанак - додаје он.

На све претње челника Алијансе у Москви реагују одмерено али истовремено шаљу јасну поруку -да све земље у којима се налази наоружање уперено против Русије треба да буду свесне ризика.

Коментаришући куповину руског С-400 од стране Турске, истакнуте чланице НАТО, Влаховић сматра да то ипак неће уздрмати односе САД и Турске, јер су амерички званичници и поред донедавне реторике, свесни да им је та земља веома битна.

Према његовом мишљењу, ситуацију би могло да закомпликује само ако би турски председник Ердоган протерао Американце из тридесетак база НАТО-а.

Прочитајте ОВДЕ све детаље о овом новом порасту тензија у Црном мору.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА