Најновије

У ТОКУ СУ ЖЕСТОКЕ БОРБЕ: Војска одметнутог команданта покушава да продре у центар престонице Либије!

Либијска национална армија (ЛНА), под командом Калифа Хафтара, покушава данас да продре до центра Триполија, након што је лако прешла пустињу и стигла до урбаног дела земље где је наишла на отпор.

Триполи (Фото: Јутјуб)

ЛНА изводи ваздушне ударе на југу Триполија док настоји да напредује ка центру са триполског аеродрома који је ван употребе, пренела је агенција Ројтерс.

Наоружане групе пристижу из оближне Мисрате како би помогле снагама међународно признате владе Фајеза ел Сераја у блокади ЛНА.

Истовремено, западне земље траже хитну обуставу војних дејстава и повратак на примирје и мировни план, пренела је агенција Ројтерс.

Обнављање сукоба у Либији прети да омете испоруку нафте и гаса, пораст миграната у Европи и поткопава намере Уједињених нација о проналажењу договора о мапи пута за изборе, а што треба да разреши дуготрајну нестабилност у Либији.

ЛНА је саопштила да је 19 њихових бораца погинуло последњих дана.

УН су навеле да је 2.800 људи расељено због сукоба и да је могуће да ће их још много побећи из земље.

Државни секретар САД Мајк Помпео позвао је снаге маршала Халифа Хафтара да одмах заустави напредовање према Триполију, помало иронично говорећи да не постоји "војно решење" за сукоб, а који је НАТО помогао да започне. Прочитајте ОВДЕ све детаље.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА