Најновије

МАПА СРПСКЕ СМРТИ! Изгубићемо милионе људи, нова карта открива како ће "бела куга" масакрирати нашу земљу (ФОТО)

"Бела куга", односно смањени наталитет, проблем је многих земаља света, али је и горући проблем Србије.

Мапа приказује како ће се мењати популације Европе (Фото: Factsmaps. com)

Прошле године је у Србији рођено само 63.958 беба, што је најмањи број деце од како се ова статистика води у нашој земљи. Подаци Републичког завода за статистику показали су да  је прошле године број Срба смањен за 38.138, јер је толико више њих умрло него што се родило.

- Током 2018. године рођено је 63.958 беба, 936 мање него 2017. и 2016. године. Откако се води статистика никада у Србији није рођено оволико мало деце. Са друге стране умрло је 102.096 људи, што значи да је број становника током прошле године смањен за 38.138. У историји, само је 2017. године негативни прираштај био већи. Тада нас је "изумрло" чак 38.828 - наводе у РЗС.

Сада се појавила и нова мапа која је потврдила овај забрињавајући тренд.

Наиме, мапа показује како ће се популација европских земаља мењати до 2050. године. Зеленом бојом означене су земље у којој се предвиђа да ће се број становника повећати, док су црвеном бојом означене земље у којој ће доћи до пада популације.

Неке скандинавске земље, као и земље са великим приливом мигранта, попут Велике Британије, Француске, Холандије и Аустрије имаће пораст у становништву. Међу њима је и Косово. Многе земље региона, укључујући и Србију, налазе у паду.

Ово истраживање предвиђа ће Србија до 2050. изгубити 33.22% становништва, односно да ће нас бити око 3 милиона мање. Наиме, истраживање показује да ће са око 9 милиона становништва наша земља пасти на само 5 милиона.

Погледајте:

Док се за пад наталитета углавном криве жене, које се све ређе одлучују да буду мајке, треба се осврнути и на разлоге због чега је то тако. Лоша економска ситуација, немогућност проналаска сталном посла, са пријавом и допиносима који би им омогућили да оду на породиљско боловање, заправо су кључни фактор овакве ситуације.

Од Србије је горе тек неколико земаља, а налазимо се на самом дну ове листе.

Проблем пада наталитета препознао је и председник Србије Александар Вучић.

- Пуста нам је Србија. Као Бога вас молим да обновимо нацију. Ми ћемо свој посао да радимо, да поправљамо економију, али ја вас молим за будућност Србије. Не вређам никога, као председник Србије вам кажем да сам забринут за будућност наше нације, будућност нашег народа - рекао је Вучић на недавном обраћању у Пожаревцу.

Међутим, мора се приметити да садашња влада ипак мало тога чини да се заустави одумирање наше земље.

Лазански објаснио ко ће спасити нашу земљу ако затреба. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Бела куга и наталитет у Србији, да ли је у питању завера или прирорадан историјски ток то што је у Србије све мање Срба.

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА