Најновије

ОНИ СУ СТИГЛИ У ПОМОЋ ЏИХАДИСТИМА! Сиријски Тигрови ће сада имати пуне руке посла, јер Ал Каида није једини непријатељ у Идлибу! (ВИДЕО)

Национални ослободилачки фронт (НЛФ), ког подржава Турска, послао је велики конвој појачања на линију фронта Идлиб-Хама док се спремају за одбрану својих територија од Сиријске арапске војске (САА).

Борац Националног ослободилачког фронта у Идлибу (Фото: Јутјуб)

Према извештају са овог фронта, Национални ослободилачки фронт преусмерио је трупе из неколико области у северозападној Сирији, укључујући и Алеп и Идлиб. Речено је да су побуњеници, које подржавају Турци, углавном распоредили појачања на северну и северозападну осу Хаме; ту је и сиријска војска почела да нагомилава своје трупе.

Војни извор у граду Мардех рекао је у уторак да је сиријска војска већ послала неколико јединица на линију фронта Хама-Идлиб; ове групе укључују снаге Тигрова, Четврту оклопну дивизију и Републиканску гарду. Неколико паравојних група лојалних сиријској влади такође ће учествовати у офанзиви, јер настоје да истерају Хаџат Тахрир ал-Шам и Национални ослободилачки фронт из демилитаризоване зоне.

Демилитаризована зона је први пут успостављена средином септембра и требало је да буде у потпуности имплементирана до октобра; међутим, побуњеничке снаге одбиле су да се повуку из тог подручја.

Турски медији брује. Погледајте ОВДЕ кога Израел наоружава у Сирији.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА