Најновије

СИРИЈСКА ВОЈСКА СКОРО ПОТПУНО РАЗБИЈЕНА У ЦЕНТРАЛНОМ ДЕЛУ ЗЕМЉЕ: Палмира је озбиљно угрожена, џихадисти ИД се збијају редове!

Сиријска арапска војска (САА) недавно је своју пажњу усмерила на фронт Идлиба у северозападној Сирији, упркос текућим проблемима с којима се суочавају на међународном аутопуту у средишњем делу земље.

Исламска држава (Фото: Јутјуб)

Раније ове седмице, војници Сиријске арапске војске поново су нападнути од терориста Исламске државе који су се скривали у једној од неколико пећина у регији Бадија ал-Шам у источном Хомсу.

Према извештају са централног фронта Сирије, терористи Исламске државе напали су заседу камиона који су превозили више војника сиријске војске у регију Бадија ал-Шам; што је резултирало убијањем војног особља. Исламска држава је касније објавила фотографије заседе у регији Бадија ал-Шам; а касније и камион који је потпуно уништен.

Исламска држава недавно је уништила позиције Сиријске арапске војске у централној Сирији, али до сада не постоји планирана операција за чишћење овог подручја. Извор из сиријске војске изјавио је да је ситуација у централној Сирији врло тешка због обиља пећина које захтевају велики број војника за чишћење.

Исламска држава је већ показала да поседује способност да покрене офанзиву из овог подручја и чини се да сада гледају да нападну и поново освоје историјски град Палмиру (Тадмур), који су освајали већ у два наврата.

Турска војска напала Алеп. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА