Најновије

ЖЕСТОК НАПАД НА ПОЛИЦИЈСКЕ СНАГЕ! Погинуло 15 полицајаца и возач цивил! Освета наоружаних побуњеника! (ВИДЕО)

Према наводима свих индијских радио вести, у среду су у индијској држави Махараштра нападнута два полицијска возила од стране левичарских побуњеника.

Индијска маоистичка герила (Фото: Јутјуб)

Моћна експлозија резултирала је смрћу 15 полицајаца и цивилног возача, јавили су локални медији. Према Асошијетед Пресу, експлозију су покренули маоистички побуњеници на подручју Гадчирола у држави Махараштра, када су се возила приближавала локацији.

Новинска агенција је такође навела, позивајући се на свој извор у полицији, да су побуњеници наводно извршили напад као освету против снага безбедности које су убиле 37 маоистичких побуњеника прошле године на истом подручју у којем се догодио недавни напад.

Маоисти, надалеко познати као “Наксалити” или “Наксали”, боре се против индијске владе од шездесетих година. Они су радикални левичарски комунисти који се идентификују са марксизмом и воде герилски рат у неким од најгушћих шума у ​​Индији, циљајући безбедносне снаге и владине званичнике. Тренутно их има у централним и источним државама, укључујући Бихар, Чхатисгарх, Јхаркханд и Одиша.

Трамп се спрема за напад. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА