Најновије

МАДУРО ОТКРИО ИЗДАЈНИКА: Ево ко је покушао поред Гваида да га свргне с власти

Раније су Сједињене Државе укинуле све санкције против бившег шефа обавештајне службе Венецуеле генерала Мануела Кристофера Фигуера, након што је прошле седмице прекинуо сарадњу са председником Николасом Мадуом како би подржао лидера опозиције Хуана Гваида.

Николас Мадуро (Фото: Јутјуб)

Председник Венецуеле Николас Мадуро назвао је бившег шефа обавештајне службе земље Кристофера Фигуера "издајником", рекавши да је помогао у планирању покушаја државног удара који се догодио 30. априла.

У говору на државној телевизији, Мадуро је рекао да има пуно поверење у министра одбране Владимира Падрина и шефа Врховног суда Мајкла Морена, за које су амерички званичници рекли да су разговарали с опозицијом о плановима да се свргне Мадуро, наводи се у извештају Ројтерса.

Прошле недеље, Гваидо је поново покушао да смени Мадура, организујући демонстрације испред војне базе Ла Карлоте у Каракасу. Гваидо је позвао грађане Венецуеле и војску да изађу на улице како би окончали операцију свргавања легитимног председника Венецуеле.

Мадуро је одговорио да су команданти свих региона и зона интегралне одбране потврдили своју пуну лојалност властима земље. Слично томе, министар одбране Венецуеле Владимир Падрино изјавио је да оружане снаге Венецуеле остају лојалне Мадуру и уставу земље.

Руски специјалци разбили џихадисте у северној Хами. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА