Најновије

ТРАМП ХИТНО ПОСЛАО БОМБАРДЕРЕ НАДОМАК ИРАНА! Кључа на Блиском истоку (ВИДЕО)

Амерички бомбардери Б-52, које је Бела кућа упутила у Персијски залив због неодређених претњи Ирана, стигли су у америчку војну базу у Катару, саопштиле су данас америчке ваздухопловне снаге.

Б 52 (Фото: Јутјуб)

Америчка ваздухопловна централна команда објавила је фотографије на којима су приказани бомбардери који су у базу Ел Удеид у Катару стигли у четвртак увече, пренела је агенција АП.

Бела кућа је у недељу обелоданила да ће послати амерички носач авиона "Абрахам Линколн" и бомбардере у Персијски залив због наводних претњи из Техерана.

Америчка администрација није појаснила о каквим претњама је реч.

"Линколн" је у четвртак прошао кроз Суецки канал на путу ка Перијском заливу.

Иран је у среду објавио да ће почети да се повлачи из нуклеарног споразума са западним силама, годину дана пошто су се САД повукле из тог споразума.

Ирански председник Хасан Рохани дао је европским лидерима рок од 60 дана да пронађу начин да заштите Иран од америчких санкција или ће у супротном Техеран почети да обогаћује уранијум близу нивоа наоружања, подсетила је америчка агенција.

Помпео запретио „брзим и одлучним“ одговором на било какве нападе Ирана или његових „савезника“. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА