Најновије

СРБИ УСТАЛИ У ОДБРАНУ ГЕНЕРАЛА ЛАЗАРЕВИЋА И ПОКОПАЛИ СКОТА: Убијали сте нам децу, а сада пљујеш по официру који нас је бранио (ФОТО)

Амерички амбасадор у Србији Кајл Скот изазвао је праву буру на Твитеру када је написао да је срамота то што је пензионисани генерал Владимир Лазаревић предводио "Бесмртни пук" у Нишу, а полемика и осуде Срба на Скотов рачун не престају!

Скот и Лазаревић (Фото: Јутјуб)

"Срамота је да осуђени ратни злочинац корача испред оних који желе да одају почаст савезницима који су умирали борећи се за правду и мир у Европи. Дан Европе = европске вредности", написао је јуче Кајл Скот на свом Твитеру.

Подсетимо, јуче је обележен Дан победе над фашизмом, а марш "Бесмртног пука" у Нишу предводио је пензионисани генерал Владимир Лазаревић, некадашњи командант Приштинског корпуса и Треће армије. 

На овај Скотов коментар међу првима је реаговао народни посланик СНС Владимир Ђукановић, а онда је у коментарима на "лајни" уследио цунами огорчених Срба.

"Побили сте црвене људе, у окове бацили црне људе, атомске бомбе сте бацали на жуте људе, наставили крвави пир ратујући са пола планете... Помагали усташе, муџахедине, балије у рату против Срба и имаш храбрости да нам држиш буквицу" - написао је један корисник Твитера уз пригодну графику.

"Срамота је што нам ви, амбасадор земље која је бацала бомбе по нашим градовима, убијала цивиле, децу...пљујете по часном официру који нас је од тих бомби бранио. Слава српским војницима и официрима а вечна срамота вама и осталим НАТО послушницима", само је један од коментара у том тону.

Један од корисника Твитера му је поручио: "Охх, Скоте, па ти најбоље знаш о злочинима", уз илустрацију крвавог америчког ширења "демократије" по свету.

Други су амбасадора подсетили да српска деца и данас здрављем плаћају НАТО бомбардовање које је управо Скотова земља предводила.

Лазаревића је Хашки трибунал осудио за наводне злочине против човечности, кршења закона и обичаја ратовања и друга нехумана дела на 14 година затвора.

Прочитајте ОВДЕ шта то Приштина тврди и планира да тражи одштету од Србије.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА