Најновије

ЦРНИ ДАН ЗА ХРИШЋАНЕ У СИРИЈИ: Убијенo 6 деце и једна жена! Сви завијени у црно, јецаји парају градом (ФОТО)

Радикални милитанти испалили су бараж ракета са својих преосталих положаја у демилитаризованој зони око Идлиба на хришћански град ал-Сукајлабију 12. маја. Ракете џихадиста пале су на цивилне објекте у граду. Као резултат тог напада, убијена је једна жена и шесторо деце. Четворо друге деце тешко је повређено у бруталном нападу.

Сиријске Националне одбрамбене снаге града Сукајлабије у северној Хами (Фото: Јутјуб)

Локални извори идентификовали су жртве као 40-годишњу Хала Фарид Мкшкш, Башар Нихмах, Анги Разук, Џисика Карџијан и Сухир Џурџус... Према изворима, сва деца стара су између 6-10 година.

За сада ниједна група није преузела одговорност за напад. Међутим, провладини извори кажу да су те ракете покренули терористи Џаиш ал-Изе, које подржава Турска, а који је близак савезник Хаџат Тахрир ал-Шама (ХТШ).

Сиријска арапска војска (САА), која тренутно води војну операцију за ослобођење северне Хаме, одговорила је на масакр тако што је ударила преостала упоришта терориста у региону. У наредних неколико сати ће вероватно бити много снажнији одговор. Цео град је завијен у црно, а данас је обављена и сахрана трагично страдалих малишана и једне жене у овом храбром хришћанском граду у северној Хами. 

Командант снага одбране града – Националних одбрамбених снага Набел Алабдала је на свом фејсбук профилу објавио фотографију која јасно показује да је цео град у великој жалости, док се борбе против терориста недалеко од града настављају.

Тигрови ослободили Ал Шарију, град у северној Хами. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА