Најновије

МИСТЕРИЈА НАПАДА НА ЛУКУ У АРАПСКИМ ЕМИРАТИМА: Шта се заправо крије иза вести о запаљеним танкерима?

Прес служба администрације Уједињених Арапских Емирата данас је негирала информацију која се појавила у неким арапским, иранским и руским медијима да је у луци Фуџаира уништено у експлозији седам танкера, а да су грађани на небу видели авионе за које неки тврде да су амерички и француски, али јасне потврде шта се заправо десило и даље нема.

Лука Фуџаира (Фото: Јутјуб)

Пресс служба администрације Емирата тврди да су информације лажне и да људе доводе у заблуду.

"Пресс служба владе Фуџира доводи у сумњу кредибилитет медијских извештаја о експлозијама  које су потресале луку Фуџиара у УАЕ данас у зору, и потврђује да се саобраћај и радне активности одвијају као и обично. Власти Емирата позивају медије да истраже тачност првобитних извештаја и да покажу поверење у званичне изворе, пише у саопштењу.

Неки медији пре свега они из УАЕ остају при ставу да је у питању лажна вест, док са друге стране руски попут Спутњика и иранског Пресс ТВ остају при ставу и даље да се напад заиста догодио на луку која је удаљена 70 километара од уласка у Ормушки мореуз.

С друге стране на друштвеним мрежама, пре свега Твитеру појавила се и слика запаљеног танкера у близини саме луке, али се касније испоставило, да је слика из 2012. године.

Међутим с друге стране командант иранске елитне Револуционарне гарде Хосеин Салами рекао је данас на седници парламента да су Сједињене Државе покренуле психолошки рат у региону, пренео је портпарол парламента Бехрузи Немати.

Војска САД је послала носач авиона "Абрахам Линколн" и Б-52 бомбардере на Блиски исток како би се супротставили ономе што је Трампова администрација назвала "јасним показатељима" претњи Ирана америчким снагама, преноси Ројтерс.

"Абрахам Линколн" замењује другог носача авиона који је ротиран из Залива прошлог месеца.

Командант Салами је представио анализу ситуације у региону, закључујући да су Американци покренули психолошки рат, јер је долазак и одлазак њихове војске нормална ствар, рекао је Немати, резимирајући коментаре заповедника гарде, стоји на сајту Парламента ИЦАНА.

Генерал-мајор Хосеин Салами је именован за шефа Гарде прошлог месеца.

Прочитајте ОВДЕ све детаље напада на луку.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА