Најновије

ЕРДОГАН ПОЗВАО ПУТИНА! Крајње непријатан разговор о Идлибу, ево шта су одлучили!

У телефонском разговору руски и турски председник нагласили су важност даљње координације акција у Сирији, укључујући и министарства одбране. Турски председник Реџеп Тајип Ердоган позвао је руског председника Владимира Путина како би разговарали о прекиду ватре од стране милитаната који делују у зони деескалације Идлиба у Сирији, изјавио је Кремљ. Тема је врло деликатна тако да разговор нимало није био пријатан.

Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган (Фото: kremlin.ru)

- Лидери су наставили са темељном разменом мишљења о кључним питањима кризне ситуације у Сирији, с нагласком на ситуацију у зони деескалације Идлиба у светлу повећаног броја нарушавања прекида ватре од стране радикалних оружаних група - наводи се у изјави.

Начелник Центра за помирење у Сирији, руског Министарства одбране, генерал-мајор Виктор Купчишин јуче је саопштио да су илегалне наоружане групе бомбардовале четири насеља у провинцији Латакија у оквиру деескалационе зоне Идлиб. Током протекле две седмице, терористи су повећали број напада гранатама на сиријске провинције Хама, Алепо и Латакију.

Русија, Турска и Иран су гаранти прекида ватре у Сирији која је погођена сукобом. Русија редовно врши хуманитарне операције широм земље и помаже Дамаску да осигура безбедан пролаз за повратак сиријских избеглица.

Православна браћа поново проливају крв. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА