Најновије

ПОДМУКЛА ИГРА ШИПТАРСКЕ ЦРНЕ ТРОЈКЕ: Тачи, Харадинај и Весељи лобирају у Хагу, Србима спремају нешто најпакосније до сада!

Геноцид, ратна одштета... Приштинске власти већ дуже време причају о оснивању трибунала у којем би требало да се суди Србима за наводне злочине на Космету, али с обзиром на то да поменути суд не би имао никакву тежину без међународне подршке, Весељи, Тачи и Харадинај су смислили другачији план.

Тачи и Харадинај (Фото: Правда)

Поменута крвава тројка намерава да искористи Специјални суд за Косово у Хагу, који већ има мандат за процесуирање злочина на КиМ у периоду од 1998. до 2000, али упркос томе што су у Србији сви сматрали да ће се тај суд бавити злочинима ОВК, бавиће се, како су из Хага навели, свима:

„Не можемо да коментаришемо ништа у вези са оптужницама, али оно што бисмо желели да разјаснимо јесте да ће се Специјални суд има надлежност за злочине против хуманости, ратних злочина и других злочина по косовском закону у периоду од јануара 1998. до децембра 2000. Суд има јурисдикцију за злочине почињене или на територији Косова или против особа са територије Косова. Суд има јурисдикцију искључиво над индивидуама које су наводно починиле злочине, а не над било којом групом људи“, наводи се у одговору Специјалног суда на упит да ли ће Суд процесуирати само бивше припаднике ОВК или може гонити и друге људе, укључујући и држављане Србије.

Не треба заборавити недавно саслушање у Вашингтону пред Конгресовим одбором за спољне послове којем председава познати албански лобиста Елиот Енгел, који је тада навео:

- Ослободилачка војска Косова није била савршена и чинила је злочине, али су већину злочина починиле српске снаге - навео је тада Енгел.

Наравно, Приштина намерава да у Хаг угура пре свега генерале Ђелића, Диковића Стојановића.. као и још, како се незванично наводи, више од 500 војника, цивила и официра, које Србија никада не би изручила када би их Приштина тражила, али ако би њихови случајеви које је Еулекс пребацио Приштини некако преузео Специјални суд за злочине на Косову Београд би се поново нашао под јаким међународним притиском да их изручи.

Американци опет по свету лове фантомске „Путинове милијарде“. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА