Најновије

ПРАВОСЛАВНА БРАЋА ПОНОВО ПРОЛИВАЈУ КРВ: Град херој други дан за редом нападнут од стране Ал Каиде!

Џихадисти из провинције Идлиб напали су хришћански град Ал-Сукајлабију други дан за редом. Према извору, џихадисти су испалили ракетне гранате (РПГ) и артиљеријске гранате на Сукајлабију, погодивши бројне домове у доминантно Антиохијском православном граду. У недељу су џихадисти извршили идентичан напад у којем је погинуло шест особа, од којих петоро деце.

Набел Алабдала, командант Сукајлабије (Фото: Јутјуб)

Хришћански град је дуго био мета џихадиста због снажног отпора њиховим нападима. Ал-Сукајлабија је дом једне од најмоћнијих јединица из редова Националних снага одбране (НДФ) и дом “ИСИС Хантерса” (“Ловаца на ИД”), као и Сиријске социјал-националистичке партије (ССНП).

Током офанзиве џихадиста у северозападној Хами 2014. године, Џабхат ал-Нусра и Слободна сиријска војска (ФСА) више пута су покушавале да заузму Сукајлабију и оближњи хришћански град Мардех; међутим, локално становништво је одбило све нападе терориста. Ни један, ни други град никада нису пали џихадистима у руке. Ал-Сукајлабија је такође дом великог броја расељених цивила из Хаме и Идлиба; побегли су у град како би избегли насиље које се одвијало у њиховим домовима.

Чечени у северној Хами спремни за борбу са Русима и САА. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА