Најновије

САД испоручиле Украјини ручне ракетне бацаче PSRL-1 који су „неуспешна“ копија руског РПГ-7 (ВИДЕО)

Код производње ових бацача није испоштован технолошки процес, па се са правом може тврдити да се ради о непотпуној копији. Руски експерти су посебно скептични када је у питању квалитет система за опаљење, као и његова прецизност у односу на РПГ-7 и његове модификације.

САД испоручиле Украјини ручне ракетне бацаче PSRL-1 (Фото: Јутјуб)

Вишенаменски ручни ракетни бацачи PSRL-1 које је Вашингтон испоручио Кијеву (планира да се тестира у јединицама Националне гарде Украјине) је у ствари ископирани ручни ракетни бацач руске производње РПГ-7. Ово је за интернет портал ТАСС рекао извор који долази из руског војно-индустријског комплекса.

„Ручни ракетни бацачи PSRL-1, који су тестирани у Украјини, представљају нелиценцирану копију руског ракетног бацача РПГ-7, који је произведен без икаквог поштовања технолошког процеса. На овај начин, ископирани модели ручних ракетних бацача PSRL-1 не могу у пуном обиму да задовоље техничко-тактичке карактеристике“- рекао је саговорник руског интернет медија.

Према његовим речима, једна од кључних карактеристика ручног ракетног бацача је ресурс механизма за лансирање. „Лансирни механизам за РПГ-7 је пројектован да може да испали око 1000 пројектила, а у пракси овај број је знао да буде и за 20-30% већи. Постоје одређене сумње у погледу издржљивости PSRL-1, јер је сам лансирни механизам направљен од лакших материјала“- нагласио је војни експерт.

За разлику од стандардне верзије РПГ-7 и његових модификација, америчка капија руског бацача је опремљена тактичким шинама Пикатини (MIL-STD-1913). Међутим, овако „буџење“ није препоручљиво за овакав тип оружја, напомиње руски војни експерт.“Оптички, али и колиматорски нишани који се монтирају на ручне ракетне бацаче морају да прођу етапу озбиљне и не тако једноставне провере. Ово оружје не трпи монтирање било каквог оптичког нишана. Приликом његовог дејства се јављају велике силе, које врло лако могу да поремете нишанску линију и знатно смање његову прецизност. Монтирање Пикатини шина у овом случају не представља ништа друго осим помодарства“- рекао је саговорник руског интернет портала.

Национална гарда Украјине је саопштила данас да су почели са етапом тестирања ручних ракетних бацача PSRL-1, које је на основу руског РПГ-7 ископирала америчка компанија AirTronics USA.

Побише џихадисте очас посла! Док сухоји одозго прже Хаму и Идлиб, баћушке на земљи раде ово! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА