Најновије

САУДИЈЦИ РАЗБИЈЕНИ У ЈЕМЕНУ: Хути се муњевито пробијају, спремају се да освоје овај град и задају коначан ударац Ријаду у УАЕ! (МАПА)

Усред напретка које су борци "Ансар Алаха" и њихови савезници успели да остваре ка положајима снага под вођством Саудијске Арабије у провинцији Дале, све се више нагађа да се у случају успеха офанзива Хута може покренути према јужном лучком граду Адену.

Хути (Фото: Јутјуб)

Аден служи као де факто главни град марионетске владе, коју Саудијска Арабија и њени савезници користе као оправдање за војну интервенцију у Јемену. Испод можете погледати операције напредовања јеменских побуњеника Хута према граду Адену.

Претходно су Хути успели да освоје велике градове у унутрашњости, од којих је најважнији стратешки град Катабах. Пре тога су снаге Хута повукле трупе из лучког града Ходејда на западу земље, што је последица договора двеју зараћених снага – Хута и Хадијеваца пред мировним посредницима. Тако да ће се ова лука убудуће користити за размештање хуманитарне помоћи УН у ратом захваћеном Јемену, где се велики број људи суочава са колером, великом стопом смртности, ратом, сиромаштвом...

Руси бацили бомбе, ударили на Турке! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА