Најновије

ТИГРОВИ БРИЉИРАЈУ У ХАМИ! Ослободили 5 градова, а ако освоје ово брдо, Идлиб ће им бити сервиран као на тацни! (МАПА/ВИДЕО)

Ситуација за џихадисте у северозападној Хами и југозападном Идлибу постепено се погоршава јер су у понедељак изгубили укупно пет градова. Предвођена Тигровима, сиријска војска је поподне заузела још два града након интензивне борбе са џихадистима.

Сиријска војска (Фото: Јутјуб)

Према војном извору у близини линија фронта, Сиријска арапска војска преузела је контролу над Ал-Тобехом и Шеик Идрисом након што је покренула брзи напад из подручја Кафр Набуде.

Као резултат овог напретка, Сиријска арапска војска је сада осигурала западну страну Кафр Набуде, па сада опасност прети са северног и источног бока. Сиријска арапска војска ће вероватно преусмерити своју пажњу на кључно брдо Сакхер и оближњи град Ал-Хобеит док раде на потпуном ослобађању северозападних делова провинције Хама.

Ако буду успешни, сиријска војска ће имати само још неколико места да освоји у Хами пре него што цела провинција буде под њиховом контролом. Раније данас, сиријска војска освојила је три града од џихадиста на оси Идлиб-Хама; међу њима су и Тал Хаваш, Хаваш и Ал-Џабрија.

Чечени у Сирији спремају хаос. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА