Најновије

ШОК У "ЋИРИЛИЦИ"! Марић остао без текста - Трамп долази у Србију, има бизнис план за Косово! (ВИДЕО)

"Да ли је Србија на погрешној страни историје?" била је тема јучерашње емисије "Ћирилица" водитеља Миломира Марића.

Илустрација (Фото: Јутјуб/ Правда)

Марићеви гости дотакли су се теме Косова и односа са Америком, а нарочито прилици да се Србија договори са Трамповом администрацијом у Вашингтону како би решила питање јужне покрајине у своју корист.

Бивши министар одбране СЦГ Првослав Давинић провео је неко време у САД и као познавала прилика у Вашингтону, каже да Трамп има позитиван став о председнику Србије Александру Вучићу.

- Трамп је као бизнисмен препознао да овде може нешто да се направи у пословном смислу. Он хоће да реши проблем Косова и тако лупи шамар Клинтоновима, показујући какав су они хаос на Балкану направили. Управо то је шанса Србије. Трамп хоће да то реши пословно, свако да добије нешто и да не изгуби све - каже Давинић.

Он је истакао да Трамп има дбва проблема, бробу са дубоком државом у самом Стејт департменту. На другој страни Пентагон хоће да заврши посао и затвори овај простор за Русију.

Давинић као проблем Србије види наш однос са Немачком и Француском које имају супротан став о решењу Косова, а важни су економски партнери наше земље, па је тако проблем ићи против Меркелове и Макрона.

- Решења Косова неће бити док Трамп не избори други мандат, за шта има велике шансе. Уколико поново победи, сигуран сам да ће доћи у Србију - рекао је Давинић.

Слободан Рељић, професор, новинар и бивши главни и одговорни уредник НИН-а, истакао је негативну улогу САД на Балкану.

- Американци нису трајно овде и њихово присуство је погубно. Мења се ситуација у свету и уздижу се друге силе попут Русије и Кине. Ситуација на Балкану сада зависи и од других сила - рекао је он.

Рељић је Трампа назвао покушајем спашавања САД као силе у опадању.

Ако Србија пусти Косово у УН, следи паклени НАТО потез! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА