Најновије

ТУРСКА НАС НЕЋЕ ЗАУСТАВИТИ! САА ће наставити да гази џихадисте док их скроз не истреби! (ВИДЕО)

Сиријски војни стручњак, Ала ал-Асфари, изјавио је у понедељак да ће Сиријска арапска војска (САА) окончати своју војну операцију у Хами након што ослободи последње територије под контролом милитаната.

Сиријска војска (Фото: Јутјуб)

Ал-Асфари је рекао да је операција сиријске војске у северозападној Хами увод у широку офанзиву у Идлибу. Он је напоменуо да су сукоби између сиријске војске и турске војске мало вероватни, јер је Русија она која пружа директну подршку владиним трупама.

Ал-Асфари је рекао да је, с обзиром на заједничку руско-сиријску одлуку о покретању ове најновије офанзиве, Турска почела да повлачи неке од посматрачких места у близини линија фронта. Ови коментари војног експерта су дати након што су сиријска војска и њихови савезници преузели контролу над неколико градова у северозападној Хами.

Упркос Ал-Асфаријевим коментарима, руски председник Владимир Путин и његов турски колега Реџеп Тајип Ердоган су разговарали телефоном у понедељак како би размотрили тренутну ситуацију у северозападној Сирији. Ердоган је оптужио сиријску владу да намерно поткопава Споразум из Сочија.

Откако је започела офанзиву, Сиријска арапска војска успела је да стигне до југозападне осе планине Ал-Завија, што их практично довело на границу са Идлибом.

Погледајте ОВДЕ сјајан снимак руског напада на џихадисте.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА