Најновије

ИЗДАТО ХИТНО НАРЕЂЕЊЕ! Американци напуштају Ирак, Кувајт се спрема за рат, Немци повлаче трупе!

Администрација у Вашингтону издала хитну наредбу која се односи на америчко особље у Ираку да се одмах повуку. Како преноси Раша тудеј, америчка амбасада у Багдаду је саопштила да има наређење да се сво особље које није "за хитне случајеве" одмах врати у САД.

Амерички војник на Блиском истоку (Фото: Јутјуб)

Тај потез стиже услед подизања тензија на релацији САД-Ирак, али и звецкања оружјем између САД и Ирана. Неколико запослених у амбасади у Багдаду већ је почело да напушта амбасаду у Багдаду, као и запослени у америчком конзулату у Ербилу, престоници ирачких Курда.

РТ подсећа да је администрација САД у недељу упозорила грађане да не иду у Ирак, а ако су тамо да буду "уздржани" од свега што се дешава. Такоше, суспендовано је и издавање виза. Готово истовремено, Кувајт је донео одлуку да подигне приправност војске на највиши ниво због напетости у региону, док из Кремља кажу да са забринутошћу прате развој ситуације око Ирана и САД.

Такође, немачки медији су пренели, позивајући се на изворе из војске, да се та земља повлачи из учешћа у заједничким војним вежбама с Ираком.

Портпарол министарства одбране је потврдио вест уз напомену да Немачка има индиција да сумња да бу се током тих вежби могао догодити напад од стране Ирана.

Стари свет умире и рађа се нови. Погледајте ОВДЕ.

Извор: РТ, Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА