Најновије

КОНАЧНО ОТКРИВЕН ВОЈНИ ПЛАН СИРИЈСКЕ ВОЈСКЕ ЗА ИДЛИБ И АЛЕП: Ево шта Асад спрема да уради (ФОТО/ВИДЕО)

Сиријска арапска војска (САА) је тренутно у офанзиви у северозападној Хами; међутим, не чини се да ће се током ове операције ићи до Идлиба. Уместо тога, извор из сиријске војске јавља да оружане снаге планирају да очисте западна и јужна села Алепа пре него што крену на Идлиб.

Башар ал Асад у друштву сиријских војника (Фото: SANA)

Према извору, сиријска војска жели да очисти западну, северозападну и јужну периферију града Алепа и протера све џихадистичке групе које су намерно напале сиријску економску престоницу и његову милионску популацију. Сиријска војска најпре разматра подручје Научно-истраживачког центра и кварт Удружења Ал-Захра; ова два подручја имају велико присуство џихадиста и турских побуњеника.

Када се ове области очисте, сиријска војска ће преусмерити своју пажњу на периферију града, где џихадистичке групе у Ал-Мансури, Кафр Хамри, Дарт Изи, Кан ал-Асалу и Рашидин 4 и 5 непрестано нападају. Извор није рекао да ли ће сиријска војска напасти град Саракиб, који је милитантно упориште у близини Алепа.

Иако Саракиб није под контролом Хаџат Тахрир ал-Шама, то је велики град на аутопуту Алепо-Латакија. Његово освајање биће тешко јер турска војска тренутно има посматрачку станицу у том подручју, а локално становништво фаворизује побуњеничке групе.

Из тих разлога и још много тога, сиријска војска у овом тренутку неће напасти с намером да заузме Саракиб. Слично операцији у северозападној Хами, ова операција у Алепу ће вероватно бити ограничена и фокусирана на обезбеђивање града Алепа, уместо да се направи било какав значајан притисак на Идлиб.

Чини се да је главни циљ сиријске војске да потпуно изолује провинцију Идлиб тако да милитанти више не могу да се враћају назад у суседне покрајине као што је Алепо.

Ослобођен град Хувајз у северној Хами. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА