Најновије

ГАЛИЈАШЕВИЋ: БиХ нема проблем са мигрантима, него џихадистима! Уводе их, неко би требало за то да одговара!

Босна и Херцеговина нема проблема са мигрантима, већ са пораженим борцима терористичке групе тзв. Исламске државе и Ал-Каиде, изјавио је данас стручњак за безбедност Џевад Галијашевић.

Џевад Галијашевић (Фото: Јутјуб)

"Нама под именом миграната уводе џихадисте Исламске државе и Ал-Каиде. Та лица која су дошла у БиХ нису остварила ниједан контакт са својом матичном државом. Они се крију од матичне државе и немају адекватну документацију", каже Галијашевић за бањалучки сајт "insajder. in", додајући да би за то требало неко да одговара.

Он сматра да је одговоран, како каже, тзв. тим окупљен око Дениса Звиздића, Семихе Боровац и Драгана Мектића, као и Слободан Ујић који прича ствари које не приличе, како каже, једној стручној безбедносној структури која брине и води послове са странцима.

Он је оценио да је изјава Ујића да у БиХ борави 6.000 нелегалних миграната нетачна, а да надлежне институције све више брине агресивност коју мигранти показују, чак и према полицајцима и службеним лицима.

"Ујић не зна шта прича. Он погрешно дефинише те људе. Они нису нелегални мигранти, чак немају ни статус миграната. То су радикални, поражени борци Исламске државе и Ал-Каиде, која су у БиХ ушли нелегално", каже Галијашевић за "инсајдер.ин".

Према његовим речима, у БиХ тренутно борави више од 20.000 људи са статусом који, како каже, Ујић назива мигрантским.

"Ми овде имамо вехабијска насеља као базе у којима се скривају одређена лица, имамо насеља, затвореног типа у којима се такође скривају поједина лица, имамо улазак преко граница лица која се уопште нису ни обратила нашим службама", истиче Галијашевић.

Према његовим речима, Министарство унутрашњих послова Републике Српске свако мало ухвати групе људи и приводи их Служби за послове за странцима.

Он наводи да та лица не улазе само преко граничних прелаза, нити улазе у тзв. таласима, већ у БиХ долазе тајно, преко одређених дестинација.

Галијашевић сматра да су та лица због тога агресивна.

"Плашим се да је БиХ за многе од њих коначно одредиште. Тачно је да је за многе циљ Европска унија, али за многе је то БиХ. То је усмерено против мира и против постојеће верске структуре у БиХ", сматра Галијашевић.

Прочитајте ОВДЕ какав је то шокантан видео шокирао цео регион.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА