Најновије

ЈЕМЕН: У нападима коалиције рањено 56 особа, међу њима две Рускиње!

Портпарол Министарства здравља Јемена Јусеф ел Хадири изјавио је да је након јутарњих ваздушних напада арапске коалиције на престоницу те земље Сану шесторо људи погинуло, а да је рањено 56 особа, међу којима су и две Рускиње.

Јемен (Фото: Јутјуб)

„То су углавном жене и деца. Многи повређени су превезени у болницу. Неки од њих су у веома тешком стању, о њима брину лекари“, рекао је представник Министарства здравља.

Он је додао да рањене Рускиње живе у области која је бомбардована.

„Две Рускиње, мајка и кћерка, јутрос су рањене приликом напада арапске коалиције. Гелери су им повредили предео стомака и ноге“, рекао је Ел Хадири.

Он је додао да је током напада једна од њих била код куће, а друга на улици.

Према сазнањима телевизије „Масира“, Рускиње су радиле као медицинске раднице.

Претходно је саопштено да је арапска коалиција бомбардовала Сану, а у нападима је погинуло шест људи, док је на десетине особа рањено.

Војно-политички сукоб власти и устаника Хута из шиитског покрета „Ансар Ала“ у Јемену траје од 2014. године. Власти од марта 2015. године подржава војна коалиција арапских земаља предвођена Саудијском Арабијом.

У Стокхолму у децембру прошле године сукобљене стране су први пут после неколико година селе за преговарачки сто, а тај сусрет је организован под окриљем Уједињених нација.

Постигнут је низ важних споразума, пре свега о размени заробљеника и прекиду ватре у граду-луци Ходеиди на Црвеном мору, који су Хути предали Уједињеним нацијама.

Прочитајте ОВДЕ зашто Вашингтон Пост каже да би рат са Ираном био гори него онај у Ираку.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА