Најновије

Нови докази о плагијату, жалба ректорки на оцену о докторату Малог

Професор Раша Карапанџа који је оспорио докторат Синише Малог поднеће жалбу ректорки Београдског универзитета. Иако није члан БУ, он ће поднети жалбу јер ће се на основу његове жалбе и прилога о плагијату тој иницијативи прикључити и неки професори БУ, рекао је Карапанџа.

Синиша Мали (Фото: Јутјуб)

Сенат Универзитета у Београду донео је на данашњој седници одлуку да до 24. маја сви запослени на Универзитету Београда у наставном и научном звању могу да поднесу иницијалне жалбе на извештај Стручне комисије ФОН-а према којем докторат Синише Малог није плагијат, а које ће ректорка као жалбу у име БУ поднети Одбору за професионалну етику.

Чланови Савета су били једногласни у овој одлуци.

Претходно је стручна Комисија научно-наставног већа Факултета организационих наука усвојила извештај према којем је утврђено да министар финансија Синиша Мали није плагирао докторски рад. Комисија утврдила да је свега седам одсто дисертације без навода извора.

Након објављивања мишљења комисије, Карапанџа је објавио странице доктората у којима је црвеним означено оно што је Мали преписао - странице које комисија није ни поменула.

Он је сада у новим прилозима оспорио налазе комисије ФОН-а, наводећи на којим местима је Мали "масовно копирао и од речи до речи преводио текст, прецртавао фигуре па чак и стил слова".

"Ово су плагијати Синише Малог које нисам објавио у оригиналној анализи објављеној на сајту Пешчаника пре скоро пет година. 'Стручна' комисија Факултета организационих наука ове плагијате није ни приметила, иако су више очигледни и простиру се преко више десетина страница окружујући пет више него очигледних и веома великих илустрација које су идентичне код Синише Малог и у тези др Стефаноса Хаилемариама посвећену реструктурирању и приватизацији о Еритерији", наводи  професор Карапанџа у својој жалби.

На Косову се тајно складишти једна опасна ствар! Само један погрешан корак и сви смо у опасности! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА