Најновије

ШЕШЕЉ: Српска радикална странка покреће иницијативу да се укину јавни извршитељи у целој Србији! (ВИДЕО)

Српска радикална странка данас покреће акцију сакупљања потписа за петицију да се укину јавни извршитељи у целој Србији, јер сматра да нема разлога за њихово постојање.

СРС (Фото: Срс)

„Закон о извршењу је донео само сиромаштво и беду грађанима Србије. Један број људи се неосновано богати на грађанима који имају финансијске проблеме. Ако треба да буде извршитеља, онда тиме треба да се бави држава, а не приватна лица“, рекао је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије заменик председника Српске радикалне странке и народни посланик те странке Александар Шешељ.

Шешељ је оценио да су се јавни извршитељи претворили у својеврсну мафију која не преза ни од чега.

„У стању су да истерују људе из кућа, а чак је са изменама овог Закона предвиђено и то да ће извршитељи ускоро моћи и да хапсе неког ко се противи исељењу, као и да ће трошкови исељења ићи на терет лица које се исељава. То треба да се укине“, рекао је Шешељ.

Народни посланик радикала је оценио да нема разлога за постојање јавних извршитеља и изразио наду да ће Српска радикална странка ускоро успети да сакупи довољан број потписа како би се ова иницијатива нашла на дневном реду парламента.

Он је указао да је Српска радикална странка и раније предлагала укидање Закона о извршењу, али да је „напредњачка већина на ту иницијативу остала нема“.

„Желимо да се са том праксом престане“, рекао је Александар Шешељ.

Радница ЈКП "Расина" у Брусу која је у марту за Н1 изјавила да су јој надлежни наложили да дође на скуп подршке тадашњем председнику општине Милутину Јеличићу Јутки, проглашена је технолошким вишком. Прочитајте ОВДЕ још детаља.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА