Најновије

АМЕРИКАНЦИ ПОКАЗАЛИ СВОЈЕ МОЋНО ТАЈНО ОРУЖЈЕ: Не дај Боже да га употребе у Ирану! (ВИДЕО)

Појавио се видео снимак "Нортроп Б-2 Спирит", првог и јединог светског бомбардера, који је током пробног лета испустио двадесетак тона демократије. "Б-2 Спирит", који је ушао у службу 1997. године, способан је да за неколико сати избаци и конвенционалну и нуклеарну муницију на било коју локацију на свету. Дебитовао је током рата на Косову 1999. године, а касније је био распоређен у Ираку, Авганистану и Либији.

Нортроп Б-2 Спирит (Фото: Јутјуб)

Тајни стратешки бомбардер је једини авион у америчкој ескадрили који може носити највећу нуклеарну бомбу, 13,6 тона тешку прецизно вођену бункер-бомбу, познату као “Massive Ordnance Penetrator”. Ово оружје може пробити 60 метара армираног бетона пре детонације - што га чини великом претњом за неке од најјачих бункера на свету.

У снимку се може видети “Б-2 Спирит” који избацује две бомбе које разбијају два одвојена одређена земљана циља. Снимак се појавио на популарном Јутјуб каналу који служи за војну обуку, али изгледа да га је првобитно поделила служба за односе са јавношћу 509. ескадриле бомбардера у ваздухопловној бази Вајтмен, у Мисурију, која управља тајним бомбардерима.

Иако је америчка војска у прошлости делила видео снимке свог најнапреднијег бомбардера, такве прилике су прилично ретке.

Снимци авиона почели су се чешће појављивати на друштвеним медијима у протеклих годину дана. Документарни видео се појавио у априлу, нудећи да се завири у кокпит Б-2 и током сесија пуњења горива по први пут икада. Наратор је рекао:

- У ери растућих тензија између глобалних нуклеарних сила - Сједињених Држава, Кине, Русије и Северне Кореје - овај благовремени видео је живописан подсетник на јединствене способности “Б-2”.

Овај пут видео снимак долази усред наглог раста напетости између Сједињених Држава и његовог дугогодишњег ривала на Блиском истоку, Ирана. Односи између двеју земаља су били проблематични још од Исламске револуције 1979. године и талачке кризе која је уследила, али је прошле године криза ушла у свој нови талас антагонизама. Вашингтон тренутно повећава своје војно присуство на Блиском истоку након што су обавештајни подаци наводно открили намеру Ирана да нападне америчке интересе у региону. Међутим, Техеран је одбацио тврдње као "лажну информацију".

Турска војска на само 2 км од сиријске! Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА