Најновије

ПЕКИНГ ЈАЧА ОРУЖАНЕ СНАГЕ: Кина представила два ратна брода наоружана најсмртоноснијим крстарећим ракетама

Кина, која и даље јача оружане снаге у Јужнокинеском мору, представила је два нова разарача типа 052Д, усавршену верзију типа 052Ц.

Кинеска ракета (Фото: Јутјуб)

Кинеска Народноослободилачка армија (ПЛА) у овом тренутку има 20 таквих ратних бродова наоружаних са чак 256 ракета. Нови ратни брод има 64 вертикалне лансирне ћелије, које могу да понесу од једне до четири ракете, међу којима је и "најсмртоноснија противбродска крстарећа ракета ПЛА (АСЦМ), вертикално лансирајућа YЈ-18 АСЦМ", преноси "Дипломат".

- Кина сада има 20 разарача типа 052Д, од којих се неки већ користе, док ће неки ускоро бити пуштени у употребу - преноси "Глобал тајмс".

Извори из ПЛА открили су да ће ратни бродови типа 052Ц и 052Д бити главне компоненте кинеске флоте разарача. Пекиншки војни аналитичар Џоу Ченминг, међутим, истиче да би ритам производње нових ратних бродова могао да се успори.

- Ове године је достигао врхунац, јер је одлука о изградњи већине нових бродова донета пре него што је Си Ђинпинг дошао на власт и започео војне реформе. Кина проширује флоту ратних бродова, између осталог, и због ниске цене челика, али сада ће то можда ићи споријим темпом - додао је он.

Извор истиче да ће Кина интензивирати обуку за управљање посадом и флотом како би и ова област пратила напредак у домену хардвера.

Амерички разарач класе "Арли Берк" прелази 4.400 наутичких миља брзином од 20 чворова, а тип 052Д има исти домет, а креће се брзином од 15 чворова. Амерички ратни брод је тежак 9.800 тона, а 052Д 7.500 тона. Амерички разарач има 96 вертикална лансирна система, преноси  express.co.uk позивајући се на војни извор.

„Бежанија“ из Ирака наговештава велики сукоб у режији Америке. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА