Најновије

СТРАВИЧАН ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД У ЕГИПТУ! Експлодирао аутобус код пирамида, повређено 17 туриста!

Најмање 17 људи, већином страних туриста, повређено је у снажној експлозији у близини аутобуса код новог Великог египатског музеја који се гради на подручју пирамида у Гизи, јавља лист "Нешенел" из Уједињених Арапских Емирата.

Несрећа у Египту (Фото: Јутјуб)

Према информацијама овог листа из египатских служби безбедности, највероватније је детонирана импровизована експлозивна направа.

"Скај њуз Арабија" јавио је да је експлозив детониран док је аутобус пролазио поред музеја у Гизи, на ободу египатске престонице Каира.

На фотографијама са места експлозије види се како амбулантне службе помажу повређенима, оштећени аутобус и туристи који се држе за главе док излазе из возила на којем су попуцала стакла.

Наводи се да за сада нико није преузео одговорност за напад, али се подсећа да се египатске безбедносне снаге боре против снага Исламске државе у Египту, посебно у североисточној области Синаја.

Ројтерс такође наводи да нема података о томе да је неко погинуо, а извор из египатских безбедносних служби казао је да су међу повређенима држављани Јужне Африке.

Један од очевидаца, Мохамед ел-Мандух који је је био у возилу у близини, казао је Ројтерсу да се зачула "веома гласна експлозија".

Прочитајте ОВДЕ шта је Ердоган потврдио а наљутиће Амере.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА