Најновије

ЕРДОГАН КАО ПОКИСАО: Реџеп потпуно занемео кад је чуо како Додик поздравља турску гарду! (ВИДЕО)

Председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика на почетку званичне посете делегације БиХ Турској дочекао председник Реџеп Тајип Ердоган. Делегацији у којој је и бошњачки члан Председништва Шефик Џаферовић приређен је свечани дочек уз све почасти, преноси РТРС.

Милорад Додик и Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Јутјуб)

На церемонији свечаног дочека уз војне почасти испред Председничке палате у Анкари Милорад Додик је почасну гарду поздравио на турском језику с "мерхаба аскер". Након интонирања химни и руковања са члановима делегација две земље почео је састанак чланова Председништва БиХ с Ердоганом, након чега ће бити одржан и састанак делегација Турске и БиХ. У Анкари би данас требало да буду потписана два документа - ревидирани Уговор о трговинској сарадњи БиХ и Турске који би омогућио да међусобна трговинска размена достигне седам милијарди америчких долара годишње, док је други документ Протокол о почетку градње ауто-пута Београд - Сарајево, преко Раче (Бијељине) и Брчког, у чијој изградњи је Турска већ најавила да ће учествовати.

Пре доласка пред Палату Турске, чланови босанскохерцеговачке делегације посетили су Маузолеј Мустафе Кемала Ататурка, где су положили венце. Додик је, пред састанак са Ердоганом, најавио да ће га упознати са политичком ситуацијом у БиХ и препрекама за формирање власти, што је, како је навео, последица инсистирања пре свега бошњачких партија да Савет министара може да се формира само ако се активира и МАП и покрене придруживање НАТО-у.

Грачаница на удару шиптарских банди. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА