Најновије

КАУБОЈИ НЕ ЗНАЈУ ЗА СРАМ! Ево шта се дешава са зградом Амбасаде Венецуеле у Вашингтону (ФОТО/ВИДЕО)

Министар спољних послова Венецуеле Хорхе Ареаза написао је на Твитеру да америчка влада мора "испунити своје обавезе као потписница Бечке конвенције о дипломатским односима" и деловати у циљу заштите зграде Амбасаде Венецуеле у Вашингтону.

Хорхе Ареза, Венецуела (Фото: Јутјуб)

- Тражимо од америчког Стејт департмента да испоштује своје обавезе као потписница Бечке конвенције о дипломатским односима и да заштити зграду бивше венецуеланске амбасаде у Вашингтону, јер наша влада штити њихове објекте у Каракасу - пише Ареаза на Твитеру.

Иако су сва дипломатска лица напустила објекат, који се налази у историјском округу Џорџтаун у Вашингтону, неколико десетина антиратних активиста су се настанили у комплексу у последњих неколико недеља како би спречили сараднике самопроглашеног привременог председника Венецуеле Хуана Гваида, да заузму амбасаду јер тврде да представљају венецуеланске дипломатске интересе у САД. 

Међутим, када је Гваидо у уторак позвао Венецуеланце на улице у обновљеном устанку против демократски изабраног председника Николаса Мадура, венецуеланске опозиционе личности и њихове присталице такође су се окупиле код амбасаде у Вашингтону, док се америчка федерална полиција борила да раздвоји две групе демонстраната.

Путин послао Кинезима моћно оружје. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА