Најновије

МАДУРО: ВОЈСКА ЋЕ БРАНИТИ ВЕНЕЦУЕЛУ ОД ПУЧИСТА И ИЗДАЈНИКА! Гваидо у проблему, безбедносне снаге остају уз власт у Каракасу!

Мадуро је поручио да војска мора да буде спрема да се избори са "издајницима" и опозицијом, која је пре два дана, према његовим речима, покушала да изазове "крвопролиће" у Каракасу, преноси АП.

Николас Мадуро (Фото: РИА Новости)

Опозициони лидер Хуан Гваидо затражио је од војске да одбије послушност Мадуру, међутим, безбедносне снаге су разбиле протесте. Више хиљада грађана Венецуеле окупило се јуче на улицама Каракаса на Гваидов позив. Мадуро, чији легитимитет оспоравају опозициони вођа Хуан Гваидо и део његових сународника, позвао је војску да се бори против издајника и пучиста. 

- Да, ми смо у пуној борби, морал треба да буде на највишем нивоу у овој борби да би се разоружале све издајице, сви пучисти - рекао је Мадуро окружен војницима у говору који је рано јутрос преносила национална телевизија.

Он је ово изјавио два дана пошто припадници безбедносних снага нису одговорили на позив опозиционог вође Гваида да се побуне против њега. Мадуро је рекао да опозиција покушава да изазове проливање крви у Каракасу од неуспелог покушаја Гваида да преузме власт. Гваидо се у уторак појавио на видео снимку окружен војницима за које је рекао да су се побунили и да су му се придружили. Међутим у уторак увече Мадуро је рекао да је осујетио тај пучистички покушај. Хиљаде Венецуеланаца одговорило је на позив опозиције да изађу на демонстрације јуче, али су улице Каракаса данас мирне.

Погледајте ОВДЕ шта ради Путиново убојито оружје.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА