Најновије

ШТА СЕ ТО ЗАКУВАВА? Терористи ударили на руски бастион у Сирији, Хмејмим им је трн у оку (ФОТО)

Терористи су за месец дана 12 пута покушали да гранатирају авио-базу Хмејмим у Сирији вишецевним бацачима ракета и дронова, али су сва гранатирања одбијена, изјавио је руководилац руског Центра за помирење зараћених страна у Сирији Виктор Купчишин.

Хмејмим (Фото: mil.ru)

Он је нагласио да нелегалне оружане групе, које се налазе у зони деескалације Идлиб, не престају са покушајима бомбардовања ваздухопловне базе Хмејмим и положаја сиријских владиних снага у провинцији Латакији помоћу бацача ракета и беспилотних летелица.

„Тако је из западних региона те зоне од почетка априла ове године извршено 12 гранатирања, од којих је осам било уз помоћ беспилотних летелица“, објаснио је Купчишин.

Начелник Центра истакао је да су сви напади одбијени и да није било оштећења објеката у бази. Приликом одбијања гранатирања уништено је 12 беспилотних летелица.

„Према постојећим подацима, гранатирање ваздушне базе Хмејмим извршавано је из подручја Калат ел Мудик и Баб Атика“, додао је он.

Aмерички nовинар лажном сликом оптужио Мадурове присталице да пуцају на народ, jaвност га "сахранила". Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА