Најновије

ШЕШЕЉ ОБЈАСНИО: Ми морамо доћи у позицију да нас Руси бране као да су они нападнути! (ВИДЕО)

Треба да интезивирамо односе са Русијом. Једино на тај начин били бисмо потпуно обезбеђени. Морамо доћи у ситуацију да Русија брани Србију онако како би бранила саму себе да је нападнута, рекао је за Ново јутро телевизије Пинк, лидер радикала др Војислав Шешељ.

Шешељ (Фото: Јутјуб)

Шешељ је коментаришући то што, како се наводи, САД и Хрватска завршавају преговоре о испоруци америчких оклопних борбених возила Хрватској, што према мишљењима неких стручњака у Србији значи да САД спрема Хрвате за рат, рекао да то што им шаљу није нека нарочита снага и да је то за нас готово безначајна опасност.

- То су пре свега транспортери који превозе до осам војника. Добили су обавезу да формирају прво једну бригаду, а у перспективи да имају три бригаде. Хрвати претендују на територију поред Дунава позивајући се на неке старе катастарске карте, међутим како се Србија доста наоружала, посебно у ваздухопловству, не могу да рачунају, поготово на инвазију леве обале Дунава у Бачкој – рекао је Шешељ.

Како додаје, наша војска није бројна, али има добро обучене и опремњене јединице.

- Ми немамо правог противника ни са једне стране и ниједна наша граница не може бити угрожена ни од једног нашег суседа. Наши официри треба пажљиво да прате и изучавају како да одговарајуће реагују уколико би заиста дошло до агресије – рекао је Шешељ.

Он је рекао да што пре треба да интезивирамо односе са Русијом и да под хитно дамо дипломатски статус припадницима руске хуманитарне мисије у Нишу.

- Једино на тај начин били би потпуно обезбеђени. Морамо доћи у ситуацију да Русија брани Србију онако како би бранила саму себе да је нападнута – рекао је Шешељ.

Он је нагласио да нама једина опасност може претити од НАТО-а, тако да нам у тој евентуалној ситуацији може много користити пакт са Русијом.

Шешељ је коментаришући комеморацију поводом 74. годишњице убистава усташа у Блајбургу рекао да се често у нашем народу заборавља да је тамо убијем велики број четника и српских цивила, чак, додао је, пуно жена и деце.

- Око 10 хиљада црногорских четника је тамо убијено. Побијено је много четника и домобрана, али убијено је пуно и хрватских цивила. У овом случају је убијено око 30 до 40 хиљада и око 30 хиљада Срба и Словенаца. Побијени су сви припадници такозване плаве гарде, то су били следбеници Драже Михајловића – рекао је Шешељ.

Како каже, кога су се год дочепали, комунисти су убили.

- Међународно право не штити припаднике партијских војски и паравојних јединица, штити само припаднике државне војске. Павелић је тако све усташе пребацио у домобране – рекао је Шешељ.

Шешељ је рекао да није проблем што ће неко одати почаст мртвима, и када сродници одају почаст злочинцима и даље су то њихови сродници. Шешељ је истакао да је проблем манифестација која се том приликом одржава, а то је све до ове године било право усташко оргијање.

- Ове године су Аустријанци забранили усташка обележја и била је дозвољена једино званична хрватска застава – рекао је Шешељ.

Како каже, веома је интересантно и то што хрватски званичници нису отишли тамо на тај дан, већ су ишли одвојено и то пар дана пре комеморације.

Како би председници Америке прошли у Хашком трибуналу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА