Најновије

ТРАМП ОДБРУСИО ДИРЕКТОРУ СЗО: Тедрос је тај који политизује кризу око пандемије!

Председник САД Доналд Трамп поново је критиковао директора Светске здравствене организације (СЗО) Тедроса Аданома Гебрејесуса, рекавши да је он тај који политизује кризу око глобалне пандемије корона вируса, јавља Глас Америке (ВОА).

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

Трамп је претходно критиковао Тедроса, наводећи да је СЗО сувише "оријентисана према Кини" и да ће зато суспендовати финансијска средства која Вашингтон издваја за СЗО.

Одговарајући Трампу, Тедрос је позвао је на јединство и упозорио да не треба политизовати кризу, подсећа ВОА.

"Нема потребе да се Ковид-19 користи за политичке ударце. Нема потребе. Има много других начина да се докажете", рекао је Тедрос реагујући на Трампове оптужбе.

Како додаје ВОА, Трамп је на то узвратио рекавши да је Тедрос "тај који политизује".

"Када каже политизовање, он је тај који политизује. То не би требало да ради, видтите, ми смо потрошили 450 милијарди, 452 милијарди, скоро 500 милијарди (долара) прошле године. Стотине милијарди у претходних неколико година. А они морјау да обаве много бољи посао", рекао је председник САД.

Трамп је оптужио СЗО да је споро реаговала на пандемију, иако је, како подсећа ВОА, прогласила Ковид-19 хитним проблемом за јавно здравље на међунардопном нивоу, недељама пре него што су САД прогласиле ванредно стање.

ВОА подсећа и да је Трамп раније поздравио глобалну улогу Кине у пандемији, истичући да је позитивно то што Пекинг помаже другим земљама.

Све о броју оболелих, економској кризи, колапсу управе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА