Најновије

ПРЕКО 5.000 ТЕРОРИСТА ЈЕ ВЕЋ НА ГРАНИЦИ! Тајна служба открила фрапантне податке!

Исламска држава довела око 5.000 терориста у северни део Авганистана, на границу са земљама Заједнице независних држава, упозорила је руска тајна служба ФСБ.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Директор ФСБ је изјавио и да су, према подацима његове службе, многи од њих били на ратиштима у Сирији.

"Посебно забрињавајуће је поновно активирање терористички група у северним провинцијама Авганистана", рекао је Александер Бортников, а преноси Раша тудеј.

Те информације су, према извештају РТ, пренете шефовима тајних служби Заједнице независних држава, иначе бивших совјетских република, близу чије границе су нагомилани терористи.

Осим тога, упозорио је шеф ФСБ-а, терористи већ имају разрађен систем да се инфилтрирају у друјштва бовбших совјетских репиблика, у којима се повезују с шефовима организованог криминала. А да би сотали невидљиви, истиче Бортников, "утапају се" у реке миграната и избеглица.

"Исламисти су претрпели серију пораза у Сирији и Ираку, али и даље представљају опасност. Сада покушавају да се регрупишу у подручјима која нису под контролом сиријске владе, или да се прикрију у избегличким камповима", казао је шеф руске тајне службе.

Такође, упозорио је и на још једну опасност: "Други алармантан тренд је тај да терористичке групе 'селе' своје снаге ка другим деловима света, а посебно на Северну Африку и Југоисточну Азију."

Претње Европи су последњи знак колапса америчког царства. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА