Најновије

Опозиција остаје при бојкоту, Вучић им поручује да нема важније теме од Косова

Председник Србије Александар Вучић каже да у Србији тренутно нема важније теме од Косова и да зато не разуме разлоге због којих део опозиције неће присуствовати седници Скупштине Србије на којој ће он говорити о Косову и Метохији . "РЕМ и Бујошевић за мене нису важнији од Косова ", поручио је Вучић.

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

"Што се тиче седнице Народне скупштине, дакле бићу присутан на тој седници као председник Србије, биће присутна и председница Владе, председница Народне скупштине, директор канцеларије за КиМ", рекао је председник Србије Александар Вучић.

Осим ко ће доћи, за председника је једнако важно и ко неће доћи. Његова одлука да након седам година у Скупштини говори о Косову није навела део опозиције да прекине бојкот парламента. За мотиве опозиције, председник уопште нема разумевања.

"А о чему и где мислите да разговарате ако нећете да разговарате са највишим представницима државе о Косову и Метохији, а ваљда са највишим представницима државе хоћете да разговарате о РЕМ-у и о Бујошевићу. РЕМ и Бујошевић важнији су од Косова и Метојије за неког. За мене нису. За мене је парламенту веома важно место, за њих би морало да буде апсолуто најважније место, а од Косова и Метохије у овом трентку немамо важнију тему", сматра Вучић.

Слободни медији и фер избори, то су теме о којима се може разговари у парламенту, каже лидер Двери Бошко Обрадовић, а кад је реч о седници о Косову, поручује да "нико ко себе сматра опозицијом" на ту седницу неће доћи.

"Све говори да је реч о још једном ријалти шоу Александра Вућича и да је то још једна фарса којом се понижава парламент, као што је то случај у последњих седам година актуелне власти. Никада до сада тема Косова и Метохије није била на дневном реду Скупштине упркос бројним нашим захтевима. Сада кад је опозиција ван парламента, када бојкотујемо рад скупшине због огромне политиче кризе у Србији, сада се сетио председник Србије да бројни важни закони дођу на дневни рад, па и седница о Косову", наводи Бошко Обрадовић. 

Од председника Србије готово је извесно нећемо чути неки нови план за Косово, сматра новинар Ранко Пивљанин и закључује да ће седница бити заправо скуп општих места.

"Њему бар није проблем да се појави у Скупстини да прича. Причаће о коридору, можда, ко зна о чему ће причати. Да је постојало неко решење, да је постојао неки предлог до сада би га рекао", сматра Пивљанин.

Председник је, каже, спреман да говори колико год буде требало и наводи да је предложио председници Скупштине да седница у понедељак траје што је дуже могуће.

Србија ће постати сила, добија моћни ПВО систем "панцир. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА