Најновије

НИЈЕ ПУТИН ОД ЈУЧЕ! РУСИ ОТКРИЛИ ПРЉАВИ ПЛАН АМЕРИКАНАЦА: Ево шта САД спремају на Арктику (ВИДЕО)

Нова америчка политика на Арктику усмерена је на претварање регије у бојно поље. Амерички државни секретар Мајк Помпео објавио је раније овог месеца да ће САД појачати своје војно присуство у арктичком региону и створити нову велику војну базу за арктичке послове како би се супротставили "активностима Русије у Северном мору".

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Високи званичник Арктичког савета, Николај Корчунов, изјавио је у четвртак да нова америчка политика у арктичком региону има за циљ трансформацију региона у "бојно поље".

Обраћајући се поводом недавних оптужби против руског "агресивног понашања" на Арктику, Корчунов је рекао да су такве изјаве апсурдне и неосноване. Корчунов је додао да није случајно што Вашингтон наглашава војне методе и повећава војне трошкове за Арктик, истичући да то подрива поверење и мултилатералну сарадњу у региону.

Он је истакао да се Москва залаже за развој међународног партнерства како би арктички регион остао миран. Дипломата је даље рекао да Русија води отворену, конзистентну политику у региону, засновану на нормама међународног права, са широком агендом за међународну сарадњу у интересу одрживог развоја, која укључује Сједињене Државе.

Амерички саветник за националну безбедност Џон Болтон изјавио је у среду да ће Вашингтон појачати присуство током читаве године у арктичком региону чим почну да се користе нови ледоломци. Болтон је додао да ће Обална стража помоћи САД да буде изазов растућем руском војном утицају на Арктику.

Кафр Набуда у пламену! Руси кренули жестоко у напад. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА