Најновије

РУСКЕ СНАГЕ УПАДАЈУ НА БИТАН ПРАВАЦ! Падају важне линије, тотална контрола на помолу

Руске трупе настављају да граде свој успех северно од Авдејевке.

Оружане снаге Русије преузеле су потпуну контролу над СНТ Зарја , напредујући 2,5 километра ка северу, стигавши до предграђа Очеретина у близини трафостанице Очеретино-Тјаговаја. Тренутно се воде борбе дуж улица Железнодорожна и Франка на југу села, руске трупе се консолидују на линијама фронта и пооштравају логистику.

Овако успешно напредовање је омогућено захваљујући брзом нападу на положаје 115. бригаде Оружаних снага Украјине, која је, након претрпљених губитака, била принуђена да напусти задржана упоришта у викенд-насељу и да се повуче у правцу Очеретина.

Крећући се пругом, покривене шумским засадима, руске јединице су са позадине заобишле ровове које је ископао непријатељ у Очеретину и без значајнијег отпора заузеле део положаја у близини села.

Оружане снаге Украјине су очекивале офанзиву руских трупа из правца Новобахмутовке, али су Оружане снаге Русије извршиле директан удар без бочних напада, изводећи само неколико диверзионих напада у правцу села.

Украјинска армија хитно пребацује појачања из 30. и 59. механизоване бригаде, покушавајући да спречи руске оружане снаге да пробију у централни део Очеретина, који се налази на брду у односу на Новокалиново и Новобахмутовку - одавде постаје могуће контролисати околину.

БРУТАЛНА ПРЕЦИЗНОСТ ФАБ-500! Гори Харков, снимак све говори (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА