Најновије

СРБИЈА УЗВРАЋА УДАРАЦ: Девет месеци смо били стрпљиви, али сада крећу контра мере Приштини

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Београд спремио мере против Приштине, која је пре девет месеци увела таксе, и нагласио да ће се са њима ићи после састанка у Паризу.

Харадинај (Фото: Јутјуб)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Београд спремио мере против Приштине, која је пре девет месеци увела таксе, и нагласио да ће се са њима ићи после састанка у Паризу.

- Спремили смо мере. Гледаћемо да не погоде Србе на КиМ, зато су оне ограничене, али врло снажне и оштре. Нећемо ићи с њима док се не заврши састанак у Паризу - рекао је Вучић поводом разговора са представницима Срба са КиМ.

Глас за Чауши - глас за тзв. велику Албанију

Председник Србије Александар Вучић коментарисао је данас то што су неки Срби на КИМ на локалним изборима глас дали албанској кандидаткињи Гонџи Чауши, а не српским представницима, рекавши да су тиме гласали директно за тзв. велику Албанију, али да је већина Срба то разумела и зато је и подржала Горана Ракића.

На питање новинара како коментарише изјаву Марка Јакшића да би бољи градоначленик Митровице била Гонџа Чауши него Горан Ракић, Вучић каже:

- Не знам ништа о тој жени и не могу да говорим ништа лоше. Имали смо ми увек много таквих људи, они имају право на свој избор и ми морамо да га поштујемо. Важно је да људи знају да је то рекао лидер "1 од 5 милиона" СзС, да му је драже да гласа за кандидата Кадрија Весељија и Хашима Тачија, него за кандидата Српске листе.

Не долазим у парламент да будем глинени голуб

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да ће на седници Скупштине Србије о КиМ поднети извештај и начелно говорити о будућим потезима кад је реч о Косову, али да неће износити тактичке планове и противницима предочити следеће кораке, јер би то било нелогично.

Вучић је на конференцији после састанка са представницима Срба са КиМ, коментаришући наводе појединих медија да неће изнети никакав нови план, рекао да је логично да држава не износи јавно своје планове и противницима предочи свој следећи корак.

У парламенту "стенографски" о Сабору, да не измишљају

Председник Александар Вучић најавио је да ће на седници парламента у понедељак изнети детаљне забелешке о садржају недавног састанка са Сабором СПЦ у у одговор на све шпекулације по појединим медијима, а посебно је одбацио тврдње владике Григорија да је на том састанку "напао" владику Теодосија.

- Ја сам се изненадио, мислио сам да то што се говори у Сабору остаје у четири зида - рекао је Вучић на конференцији после састанка са представницима Срба са КиМ.

Неће се дочепати севера…

Председник Александар Вучић рекао је данас да је Србима изабраним за градоначелнике општина на северу КиМ рекао да раде свој посао, да не журе са евентуалним оставкама, те да ће прво "упознати" Приштину са мерама које је држава припремила у одговор на њене досадашње потезе.

На питање дописника албанске телевизије шта је сугерисао представницима Срба са севера КиМ, који су изашли на изборе, али су раније најавили могћност да поново поднесу оставке, Вучић је пренео да им је рекао да раде свој посао.

И даље ћемо радити на спречавању признања

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, коментаришући чињеницу да годину дана ниједна земља није признала независност Косова, да ће Србија и даље радити на томе.

На питање да ли то сматра српским дипломатским успехом, Вучић каже:

- Што се тиче непостојећих признања у последњих годину дана, ја сам срећан што ми, овакве будале, успевамо да се носимо са таквим "генијима, академицима и научницима", бар донекле - рекао је он, мислећи на албанске политичаре у Приштини.

Тешко Србима, док се не заврше избори у Приштини

Тешко Србима док се избори у Приштини не заврше, констатовао је данас председник Александар Вучић и указао да су Србија и Срби једина тема у Приштини, те да се албански политичари утркују у томе ко више мрзи Србе, рачунајући да гласове бирача.

Вучић је, одговарајући на питање какве сигнале сада Приштина шаље када Кадри Весељи каже да се предомислио И да таксе треба да остану, а РамушХарадинај најављује сусрет са Меркел у Берлину И каже да ће добити визну либерализацију И без повлачења такси, као И да ради на спречавању "Додик државе", казао: "А замислите државу коју бисте могли да назовете 'Тачи-Харадинај' држава. Знате ли неког ко хоће да живи у таквој држави, пошто стално вређају српске представнике?", запитао је председник.

Честитике СЛ на изборној победи, следе пројекти

Председник Александар Вучић још једном је данас честитао Српској листи победу на изборима за градоначелнике општина на северу Косова и Метохије, упркос притисцима, и најавио нове пројекте, значајне за грађане, попут завршетка регионалног водовода.

Вучић је пренео новинарима да је са Србима разговарао о важним пројектима на Космету, те најавио да ће за Видовдан отворити регионални водовод за север Косова, што је од огромног значаја за тај простор, у који су уложени милиони евра.

На тлу Русије вођена битка са терористима, више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА