Најновије

АСАДОВО ПРОКЛЕТСТВО СТИГЛО И БРИТАНСКУ ПРЕМИЈЕРКУ: Меј као и многи, сахрањивала сиријског вођу, а онда завршила као политички мртвац!

Тереза Меј је службено поднела оставку на место предсенице Конзервативне странке и британске владе. Своје дужности ће да напусти 7. јуна. "Асадово проклетсво" је стигло и британску премијерку. Сетимо се само свих политичких мртваца који су говорили “Асад маст го”. Листа је предугачка за набрајање.

Тереза Меј (Фото: Јутјуб)

Важно је нагласити да је последња година премијерке Меј била заиста монструозна. Министри су јој бежали из кабинета, што су њени бивши сурадници искористили да је јавно оптужују. Морала је да се суочи са скандалимам и цурењем информација.

Бивши министар одбране практично је радио за НСА и ширио гласине о премијерки да је укључена у америчку заверу против Хуавеја. Главни излазни план за Брегзит је прошао више бродолома са разорним поразима у парламентарним гласањима.

Тереза Меј је трпела сталан пад личног и страначког рејтинга, што је довело до и до кризе поверења унутар Конзервативне странке. Чак ни лажна прича са "тровањем Скрипаљевих од стране руских агената” није јој помогла да пажњу друштва скрене са унутарњих проблема. Због свега тога, иако се пад Терезе Меј очекивао у септембру прошле године, он се догодило после вишемесечног мучења.

Мејова је на челу владе од 11. јула 2016. године, а најавила је да ће кампања за избор новог вође конзервативаца почети 10. јуна. На крају свог говора није могла да задржи сузе и поручила: “Одлазим без горчине, али с великом захвалношћу на прилици да сам могла да служим земљи коју волим”. Европска комисија се брзо уверила да ће став о повлачењу велике Британије из ЕУ, укључујући све услове Брегзита, остати непромењен.

Одлука британске премијерке је брзо добила одговор из Москве. Портпарол руског председника Дмитриј Песков изјавио је да “не може да се сети никаквих прекретница везаних за њен допринос развоју билатералних односа”. Портпаролка руског министарства иностраних послова Марија Захарова сматра да се одлазак Мејове непотребно сензационализује.

“То је било логично. Меј је дала оставку у мају”, нашалила се Захарова на Фејсбуку, иако премијерка заправо одлази у јуну. Шта је и да ли је уопште нешто рекао Башар ел-Асад не знамо, али је британска премијерка 2016. године, по ступању на дужност, јасно рекла “да у будућој и новој Сирији нема места за Асада”.

РАНД корпорација објавила сулуди амерички план за уништење Русије! Прочитајте ОВДЕ све детаље.

Извор: logicno. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА