Најновије

ПЕТ СТВАРИ О С*КСУ КОЈЕ НИСТЕ ЗНАЛИ: Трећа ће бити занимљива онима који не могу да постигну оргазам!

Када би сви бар једном у животу посетили сексолога, нико не би имао проблема када је реч о сексу. Ми вам сада преносимо пет најчешћих питања која су постављена сексолозима.

Лако до оргазма (ФОТО: јутјуб)

Како да кажете свом партнеру шта волите?

Као и у свим сферама међуљудских односа, комуникација је кључна. Покушајте да не критикујете, већ да нагласите шта ваш партнер ради добро. Увек почните са комплиментима и тек онда идите на оно што желите да се појави у вашем еротском менију. На пример, похвалите партнера говорећи да се љуби сјајно, а затим додајте да сањате да вас љуби и за време секса. Такође се можете забавити еротским играма - нека свако од вас пише на картама ствари које желите да уради други партнер, а затим их помешајте и сваки пут када водите љубав, извуците једну.
 



Како повећати жељу за сексом?

Изнад свега, водите рачуна о свом физичком здрављу. Редовно се консултујте са својим гинекологом, како бисте искључили могућност да су проблеми везани за либидо здравствени. Када се правилно хранимо и практикујемо физичку активност, наше тело производи допамин и ендорфине. Ово, заузврат, има позитиван ефекат на ниво либида. Дакле: спавајте осам сати дневно, једите здраво и бавите се спортом и видећете да ће се повећати ваша спремност да се играте с партнером. Да бисте додатно повећали ниво либида, можете да користите афродизијаке, као што су чоколада, бундева, остриге или шкампи. А када желите да се још више узбудите непосредно пре секса, одгледајте еротски филм или прочитајте коју страну књиге са љубавним сценама.

Не можете да постигнете оргазам за време секса? Да ли то значи да нешто није у реду са вама?

Недостатак оргазма током секса је апсолутно нормалан, а то потврђује и статистика. Само 15 одсто жена то постигне само кроз пенетрацију. Већина нас треба да стимулише клиторис да дође до врхунца. Разговарајте са својим партнером и покушајте да укључите овај елемент у ваш однос. Можете да користите еротске играчке које стимулишу клиторис. Међутим, ако нисте сигурне која би вам стимулација клиториса била најпријатнија, можете да размишљате о мастурбацији како бисте упознали своје потребе.

Колико често треба имати секс? Постоје ли стандарди?

Не постоји један тачан одговор. Међутим, оно што је свакако тачно је чињеница да је квалитет важан, а не квантитет. Штавише,  интимност и блискост блискост између партнера је важнија од секса. Ако се пољубите, загрлите, додирнете, осетите пожељно, секс ће вам бити као вишња на врху торте. Студије показују да су бољи и чешћи сексуални односи код партнера који брину о интимности односа - иду на романтичне вечере, уживају у малим задовољствима, или запале свеће и масирају се увече.

Да ли употреба сексуалних помагала штети односима или значи да нешто није у реду с везом?

То је питање које многи парови постављају. "Нешто није у реду са нама ако нам је потребна подршка уз додатне гаџете?" Не, апсолутно! Секси играчке вам омогућавају да будете стимулисани. Секси играчке ће вас одвести у свет фантазије, захваљујући чему можете да унесете нову, свежу енергију у ваш секс. Чак и одлазак с партнером у секси шоп може бити узбудљиво…

Више о мистерији Тутанкамона, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА