Најновије

ТРАМП: Северна Кореја испалила је неко ситно оружје које узнемирава моје људе, али не мене!

Председник САД Доналд Трамп је у Јапану потценио тестирања ракета са кратким дометом у Северној Кореји коментаришући да за њега то не представља бригу.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

То је став супротан ономе који је о истој теми изнео његов саветник за националну безбедност.

Твитови објављени током његовог боравка у Јапану сигурно ће узнемирити лидере овог америчког савезника, који је, за разлику од САД, угрожен оружијем кратког домета азијског суседа.

"Северна Кореја испалила је неко ситно оружије које узнемирава моје људе и остале, али не мене", твитовао је Трамп, мислећи између осталог на саветника за националну безбедност Џона Болтона, који је јуче рекао новинарима да је тестирањима у Северној Кореји овог месеца прекршена Резолуција Савета безбедности УН те да је тиме прекинута пауза лансирања која траје од 2017.

Трамп и други званичници администрације покушали су да умање значај тестирања, инсистирајући да се не крши споразум који је он постигао са севернокорејским председником Ким Џонг Уном.

"Мораторијум за лансирање је био фокусиран на интерконтиненталне ракетне системе, оне који прете Сједињеним Државама", рекао је амерички државни секретар Мајк Помпео у недавном телевизијском интервјуу, што је изазвало узбуну у Јапану, где ракете кратког домета представљају озбиљну претњу због близине Северној Кореји.

За разлику од неколико других лидера у региону, јапански премијер Шинзо Абе се још увек није састао са Кимом, ослањајући се на САД као посредника и заступника у Северној Кореји.

Трамп је такође рекао да има поверење да ће председник Ким одржати обећање као и да су га насмејале Кимове критике на рачун Џоа Бајдена, бившег потпредседника који ће бити у трци за председника САД 2020.

Северна Кореја је прошле недеље назвала Бајдена "будалом ниског коефицијента интелигенције" и "имбецилом лишеним елементарног квалитета као људско биће" након што је Бајден оптужио Трумпа да удовољава за "диктаторима и тиранима" као што су Ким и руски председник Владимир Путин.

Прочитајте ОВДЕ која је то сензационална вест.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА