Најновије

АСАД ИМА КЕЦА У РУКАВУ! Смислио план за разбијање Амера и Курда (СДФ) источно од Еуфрата?! (ВИДЕО)

Асирски припадници провладиних Националних снага одбране (НДФ) и Заштитне снаге Гозорто (ГПФ) биће додатно наоружани у североисточној Сирији, саопштио је неименовани сиријски војни извор.

Асирци у редовима САА на североистоку Сирије (Фото: Јутјуб)

Према њему, НДФ и ГПФ ће наставити да контролишу контролне пунктове унутар Ал-Хасаке, упркос претходним тврдњама да ће сиријска војска прерасподелити трупе у овој покрајини.

Извор је додао да су те снаге спремне за борбу и добро наоружане, додајући да блиско сарађују са војском унутар Ал-Хасаке.

НДФ је активан у Ал-Хасаки од 2014. године; чине их арапски, јерменски и асирски мештани. У међувремену, Заштитне снаге Гозорто (ГПФ) су искључиво локални Асирци из округа Ал-Камишли.

ГПФ, раније познат као Соторо, учествовао је у неколико битака у североисточној и источној Сирији, укључујући борбу за Ал-Камишли, Ал-Хасаку, Деир ез Зор и Курајтајн.

Да подсетимо, Камишли и Хасака су изоловане војне енклаве лојалне Дамаску и председнику Асаду, опкољене про-америчким снагама Курда из редова Сиријских демократских снага (СДФ). Стога, овакав потез наоружавања “локалаца” може бити знак да Дамаск спрема операције источно од Еуфрата или пак јачање одбране поменутих опкољених подручја и спречавање да у будућности оне падну у руке Курда или Американаца.

Руска војска дигнута на ноге. Погледајте ОВДЕ шта се догађа.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА