Најновије

ПОДЛИЈЕ ОД ОВОГА НИЈЕ МОГЛО БИТИ! АМЕРИКАНЦИ НУДЕ НАГРАДУ ОД 75 МИЛИОНА ДОЛАРА! Ево шта треба заузврат да се обави!

Амерички Стејт департмент нуди бесповратна средства у износу од 75 милиона долара за невладине организације које желе да се боре против иранских "дезинформација" које се пласирају из Сирије. Према подацима Стејт департмента, ова новчана средства ће помоћи у спровођењу политике америчке владе унутар Сирије.

Америчка војска у Сирији (Фото: Јутјуб)

Сврха овог обавештења о могућностима финансирања (НОФО) је да унапреди следеће политичке циљеве владе САД у Сирији:

- Осигурати трајни пораз ИД и супротставити се насилном екстремизму, укључујући и друге екстремистичке групе у Сирији,

-постићи политичко решење сиријског сукоба под окриљем Резолуције Савета безбедности Уједињених нација (УНСЦР) 2254, окончати присуство иранских снага и војних саветника у Сирији.

Биро за блискоисточна питања Министарства спољних послова, Канцеларија за координацију помоћи има за циљ да унапреди ове циљеве политике подржавајући следеће циљеве помоћи:

- Ојачати одговорну и кредибилну управу и ентитете цивилног друштва како би могли служити и представљати заједнице ослобођене од ИД. Унапредити политичко решење сиријског сукоба под окриљем Резолуције Савета безбедности Уједињених народа (УНСЦР) 2254 и борити се против екстремизма и дезинформација које настављају иранске снаге, одређене терористичке организације и други малигни актери кроз подршку актера локалне управе и организација цивилног друштва.

У опису ове новчане понуде, Стејт департмент нуди новац да би се "супротставио екстремизму и дезинформацијама које су иранске снаге наставиле да пласирају". Овај потез долази у исто време када су САД повећале војно присуство на Блиском истоку.

САД су претходно потрошиле 500 милиона долара на обуку 50 "умерених" побуњеника за борбу против сиријске владе; касније су напустили групу, а неки су се чак придружили џихадистичкој групи Џабхат Ал-Нусра.

Погледајте ОВДЕ како Руси бомбардују џихадисте у Идлибу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА