Најновије

РЕВОЛУЦИОНАРНА ГАРДА: Не плашимо се рата са САД! Нису више тако моћни!

Иранска Револуционарна гарда не плаши се могућег рата са САД, поручио је портпарол тих снага, генерал Рамазан Шариф, додајући да "непријатељ није моћнији него раније".

Иранска ракета (Фото: Синхуа)

Обраћајући се новинарима, Шариф је рекао да Револуционарна гарда не подржава ангажовање у било каквом рату, али да ни не страхује од избијања рата.

АП указује да су Шарифови коментари уследили у време пораста напетости између Вашингтона и Техерана, до којих је дошло након што су САД послале носач авиона и бомбардере Б-52 у Персијски залив због наводне претње Техерана, која још није објашњена.

Истовремено, само дан након што је председник САД Доналд Трамп рекао да је могућ споразум са Ираном о нуклеарном програму те земље, портпарол иранског Министарства спољних послова Абас Мусави поручио је да Техеран не види могућност за преговоре са САД, преноси Ројтерс.

"Тренутно не видимо да има изгледа за преговоре са Америком. Иран не обраћа пажњу на речи: Оно што је нама битно је промена приступа и понашања", поручио је Мусави, а преноси иранска полузванична новинска агенција Фарс. Трамп је раније рекао да је могућ споразум са Ираном о нуклеарном програму.

"Иран има шансу да буде сјајна земља са истим руководством. Не желимо да променимо режим и желим да то буде јасно. Само желимо да не буде нуклеарног оружја", истакао је Трамп.

Прочитајте ОВДЕ шта се то страшно дешава са немачким војницима.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА