Најновије

ТАКВО НАСИЉЕ НИЈЕ ВИДЕО ЈОШ ОД РАТА 1999! Бивши градоначелник Зубиног Потока испричао како је народ преживео данашњи пакао (ВИДЕО)

Некадашњи градоначелник Зубиног Потока Стеван Вуловић каже да од сукоба на Косову и Метохији крајем деведесетих година не памти толики излив насиља какав је био данас приликом упада РОСУ у ту општину, а како оцењује, оно што се данас десило није било коришћење претеране силе, већ оружани напад.

Специјалне снаге тзв. косовске полиције -РОСУ упадају у већински српско место Зубин Поток на северу Косова (Фото: Јутјуб)

- То је било крвожедно насиље, то је било такво насиље које не могу ни да опишем, користили су бојеву муницију, шок бомбе, све што је могло да се искористи, а да ми нисмо бацили ниједан једини камен - каже Вуловић додајући да је вечерас ситуација у Зубином Потоку мирна.

Истиче да су насилне припаднике РОСУ грађани без оружја и потпуно мирним грађанским отпором успели да држе шест сати да нису могли да приђу Зубином Потоку и да им, како је рекао, покажу да је све то њихово.

- Уништили су успут све што су стигли, тукли су људе, извлачили су их из куће, рањавали, мени су пуцали у леђа и на сву срећу су ме омашили, погодили су неко дрвеће, пуцали су ми и у ауто, све се дешавало на 200, 300 метара од моје куће - испричао је Вуловић.

Додаје да су припадници РОСУ испребијали поштене људе, од глувонемих, преко деце, младих људи..., као и да су уништили преко 100 аутомобила, око двадесетак камиона.

Како је навео, након што се све завршило, а с обзиром да је он у договору са државним врхом Србије контролисао да отпор Срба буде миран и ненасилан, суграђани су га критиковали због тога што насилницима нису узвратили и оружано.

Сматра да је ово последњи пут да су грађани имали стрпљења и нису и оружано упозорили да неће трпети упаде и насиље.

Упоређујући данашњу ситуацију са прошлогодишњим хапшењем директора владине Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића, Вуловић каже да је "хапшење било ситница".

Наводи да је присуствовао и хапшењу у марту 2018. године, као и да је том приликом добио батине и до дана данашњег има "хематом од кундака".

- Преживео сам све то, било је страшно, али трајало је неколико минута, а када нешто траје шест сати, па имате једну барикаду, другу барикаду..., много је теже данас било - каже Вуловић.

Према његовим речима, ипак се све завршило како треба, а припадници РОСУ су око 12.20 часова напустили простор општине Зубин Поток.

Тренутно је ситуација у Зубином Потоку мирна, каже Вуловић, а грађани су задовољни што су успели да "отерају насилнике".

- Сада седим испред куће, чује се сваки гласић, мирно је, изузетно мирно чак. Данас су грађани било много узнемирени, али престало је то и претворило се у један уобичајени дан, јер ми, на крају крајева, тако живимо - наводи Вуловић.

Раденко се једва спасио специјалаца РОСУ. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА